Сладки гевреци

06/08/2012
от Dark AngelНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции15-20 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 473
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята във водата заедно с 1 с.л. захар. Останалата захар разтворете в прясното мляко.

Направете кладенче в брашното и сипете млякото, олиото, солта и шупналата мая.

Замесете постепенно меко и еластично тесто. Покрийте тавата с фолио и оставете да втасва на топло за 30 минути.

Разделете тестото на 6-8 топки с големината на яйце. Намазнете си обилно ръцете и всяка топка издължавайте и разточвайте на фитил.

Съединете двата края и подреждайте така оформените гевреци в подмазнени тави, на разстояние едно от друго. Оставете да втасат, докато увеличат двойно обема си.

Разтворете меда във водата. Намажете гевреците и обилно ги поръсете със сусам. Пъхнете ги да се пекат
в загряна на 220 градуса фурна до порозовяване.

Изпечените сладки гевреци запарете с кърпа.
подобни рецепти тук
5 2
4 5
3 0
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Габриела Цонева
Габриела Цонева
28.01.2014 16:51
Страхотни стават! Много вкусни са, теглете, теглете, записвайте или наизустявайте тая рецепта! Чудесни стават...
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв