Яйчен пунш

18/07/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 572
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците от яйцата на сняг с 2/3 от захарта и остърганата шушулка ванилия. Жълтъците разбийте с останалата захар до гладък крем.

Сложете виното да се вари 15 минути заедно с канелата и анасона. След това прецеждайки сместа я сипете при непрекъснато бъркане към жълтъците.

Върнете тенджерата на котлона и бъркайте интензивно за 2-3 минути. Махнете от котлона и оставете леко да се охлади и добавете 2/3 от разбитите белтъци, смесвайки внимателно.

Разсипете яйчения пунш в подходящи чаши и гарнирайте с останалата част от белтъците. Отгоре поръсете с настъргана портокалова кора.подобни рецепти тук
5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар