Сос с червени боровинки и нишесте

02/09/2017
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър8715810277
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо112
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте боровинките и ги залейте с малко студена вода, сварете ги до омекване. Отлейте течността и я запазете, а плодовете претрийте тпрез цедка.

Разредете полученото боровинково пюре с отварата от варенето, прибавете захарта, виното и канела на вкус. Варете сместа около 5-7 минути.

След това добавете размитото с малко студена вода нишесте, оставете соса да кипне и го свалете от огън.

Полученият боровинков сос е много подходящ за дивеч, пилешко и пуешко месо.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар