Кетчуп с ябълки

30/08/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо232
  • Преглеждания за месеца195
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • ябълки - 250 г почистени
  • домати – 1 кг
  • лук – 250 г
  • оцет – 150 мл
  • канела – 1 с.л.
  • карамфил – 4 пъпки
  • сол – 1 с.л.
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • черен пипер – 1 ч.л.
  • захар – 100 - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и почистете доматите, ябълките и лука, след което ги смелете с месомелачка.

Варете около 20-тина минути сместа, добавете канелата, оцета, счукания карамфил, двата вида пипер, захарта и солта.

Варете сместа на слаб огън докато се сгъсти достатъчно.

Още докато е гореща се насипва в буркани, затваря се и се съхранява на прохладно място.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар