Патладжан кебап

19/07/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126145
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 459
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г телешка
  • патладжани - 4 броя, среден размер
  • лук - 1 глава кромид
  • гъби - 5 печурки
  • чесън - 4 скилидки
  • кимион - 2 шипки
  • черен пипер - прясна смлян на вкус
  • сол
  • сирене - за гарниране, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с подправки на вкус и със ситно скълцания чесън, кимион и черен пипер. Аз добавям и 2 шепи натрошени орехи. Оставете я за 30 минути в хладилника, за да се овкуси. От нея оформете малки кюфтенца.

Нарежете патладжаните на парчета с размер до 4 см. Посолете ги и ги оставете да се отцедят от горчивия сок. След това ги изплакнете и подсушете. Нарежете гъбите и лука на парчета със същия размер.

На шишчета започнете да редите парче патладжан, кюфтенце, лук, гъба, патладжан и така до запълване на всеки шиш.

Готовите шишове изпечете на намазнен грил тиган или на барбекю равномерно от всички страни.

Поднесете патладжан кебапа със салата от домати и печени чушки, овкусени с оцет и зехтин и плочка сирене.

Ястието може да се приготви и с парчета пилешко месо, овкусено с подправките.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар