Зехтин с босилек и целина

31/08/2017
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър787589575
"Домашни хитринки за майсторите в кухнята - вижте как се прави зехтин, овкусен с босилек и целина "
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо199
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете добре измитите зелени подправки да изсъхнат хубаво. След това ги насипете заедно с черния пипер в подходяща бутилка. Залейте със зехтина, хубаво е той да ги покрива с минимум 4 пръста.

Затворете бутилката и оставете да престои на хладно място между 2 и 4 седмици, като от време на време проверявайте аромата, за да не стане прекалено силен.

След това прецедете ароматизирания зехтин през марля и го налейте в бутилка. Зехтинът е изключително подходящ за доматени салати.

Забележка: Зелените подправки, които се използват, са в произволни порции. Хубаво е обаче да се внимава с целината, защото тя има доста силен мирис.подобни рецепти тук
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар