Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Чорба по турски

Чорба по турски

IlariaIlaria
Новак
597576322k
Чорба по турски1 / 2
17/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 350 г или овче
  • моркови - 1 голям
  • целина - 30 г корен
  • лук - 1 глава кромид
  • магданоз - 1 връзка
  • ориз - 4 с.л.
  • яйца - 1 жълтък
  • кисело мляко - 100 мл
  • лимони - 1/2
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете месото без да го режете в съд с вода и добавете почистените целина, морков, магданоз и лук.

Оставете да се вари до пълното омекване на месото.

Прецедете бульона в друга тенджера и добавете по-дребно нарязаното сварено вече месо заедно с ориза.

Разбийте жълтъка с киселото мляко и лимоновия сок.

Готовата супа свалете от котлона и я застройте, като непрекъснато разбивате.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

няма значение
няма значение
и защо да е по турски не ми стана ясно .това си е агнешка супа...
02.04.2015 11:13
2