Хрупкави пилешки крилца на фурна

22/07/2012
Барфи
отБарфиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 081
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пилешки крилца - 500 г
  • яйца - 2 броя
  • грис - 1 ч.ч. пшеничен
  • орехи - 1/2 ч.ч. смлени орехови ядки
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
  • черен пипер
  • къри - 1/4 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените крилца леко посолете и ги поръсете с черен пипер.

Разбийте яйцата в купа, а в друга купа смесете гриса, смлените орехи с още малко сол, черен пипер, червен пипер и къри.

Всяко крилце потапяйте първо в яйцата, а след това в сухата смес. Подреждайте крилцата върху решетка, под която има тава, която да обира соса от крилата при печенето.

Сложете хрупкави пилешки крилца да се пекат в предварително загряна на 200 градуса фурна, като ги обърнете веднъж. Печенето от всяка страна отнема около 15 минути.подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар