Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Омлет»Омлет с лук и праз

Омлет с лук и праз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
Омлет с лук и праз1 / 2
09/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава кромид, малка
  • праз - 1/2 стрък, бялата част
  • яйца - 3 - 4 броя
  • извара - 2 с.л.
  • сметана - 1 с.л. заквасена
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на кръгчета и разделете отделните шайби. Заедно със скълцания праз ги запържете в сгорещена мазнина в тефлонов тиган.

Щом се карамелизират, отгоре залейте с предварително разбитите яйца, сметана и извара, вкусени със сол, черен пипер и къри по желание.

Сложете капак на тигана и след като омлетът стегне, с помощта на капка или чиния, го обърнете. Поднесете омлета с лук и праз с гарнитура салата.

Рейтинг

3.8
50
44
31
20
10
Дай твоята оценка: