Рибена супа по градинарски

08/08/2012
Бай Ставри
отБай СтавриНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 246
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете рибен бульон около 1, 5-2 л от остатъците от почистената скумрия, на която сте отделили филетата.

Нарежете ситно кромида, морковите, керевиза, доматите. Загрейте олиото и запържете зеленчуците, като ги добавяте в тази последователност. Щом се запържат, добавете брашното и разбъркайте.

Разредете с рибния бульон и се поставя да поври на умерен огън. Добавете настърганото или скълцано прясно зеле и нарязаните чушки и картофи на кубчета.

Сипете нарязаната на по-едри парченца скумрия и оставете супата да ври около 25 минути на умерен котлон.

Снемете я от котлона и я застройте внимателно с разбитите заедно киселото мляко, яйцата, оцета и брашното. Овкусете супата със сол и смлян черен пипер. Поднесете купичка от рибена супа по градинарски, поръсена с малко скълцан магданоз.
подобни рецепти тук
5 1
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар