Патладжани, пълнени с гъби

20/08/2017
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Апетитът идва с яденето, а нашият доста често само с гледането..."
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо209
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете патладжаните и ги сложете да се варят за 10 минути във вряща и подсолена вода. След това ги отцедете добре, издълбайте сърцевината, за да са готови за пълненето.

За плънката попарете доматите във вряща вода, обелете ги и отделете семената от месестата част, която нарежете на дребно, а семената пасирайте.

Загрейте масло и запържете нарязаните лук и чесън, добавете нарязаните ситно гъби и задушете. Прибавете доматите и подправки на вкус - варете до изпаряване на течността. Финално объркайте със ситно нарязаната сърцевина от патладжаните.

В намазнена тава добавете нарязаните на парчета морков и лук и подправките. Подредете лодките от патладжани и ги напълнете.

Залейте с малко костен бульон и сложете пълнените патладжани да се пекат под капак до готовност. Накрая може да ги запечете за кратко и без капак.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар