Бисквити с овесени трици

12/08/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Магически бисквити с овесени трици, които са хем вкусни, хем полезни "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 540
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 3 белтъка
  • овесени трици - около 3 - 6 с.л. + други трици, по желание
  • оцет - 2 - 3 капки
  • ленено семе - 1 с.л. смляно
  • ванилия
  • захар - 1/2 ч.ч. кафява
  • канела - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете овесените трици и лененото семе в мелачка, но може да ги оставите и цели. Разбъркайте към тях кафявата захар, канелата, ванилията.

Отделно разбийте белтъци на твърд сняг, като добавите и 2-3 капки оцет. Към белтъчния сняг внимателно с помощта на шпатула объркайте другата смес, като внимавате да не спадне белтъка.

Застелете тава с хартия за печене и с помощта на лъжица пускайте отгоре от сместа. Сложете бисквитите да се пекат в предварително загряна умерена (не силна) фурна, докато краищата добият лек загар.

Колкото по-тънки оформите бисквитите с овесени трици, толкова по-хрупкави ще станат.подобни рецепти тук
5 4
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар