Лесни пилешки шницели

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k113k
Лесни пилешки шницели1 / 2
15/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4 бр.

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г пилешко филе
  • лук - 1/2 глава
  • яйца - 2 броя
  • черен пипер - смлян, на вкус
  • червен пипер - лют едросмлян
  • сол - малко
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете пилешкото месо на кайма заедно с лука, като използвате блендер или кухненски робот.

След това объркайте сместа с подправките и яйцата. Трябва да се получи не много гъста каша.

Загрейте на средна степен на котлона тефлонов тиган с малко зехтин.

Сипвайте по 2 с.л. от сместа и с помощта на лъжицата оформете шницел.

Изпечете го от едната страна и с помощта на шпатула, го обърнете.

За да се обръщат лесни пилешките шницели не бива да са много големи.

Поднесете лесните пилешки шницели със свежа салата.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: