Торта Свети Никола

18/08/2017
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър2886405
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции14
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо473
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво се разбиват белтъците с щипка сол на пяна и постепенно се добавя пудрата захар при непрекъснато разбиване.

Прехвърля се сместа в намаслена форма за торта и се суши на 150 градуса за около 40 минути. След това изключете фурната, отворете леко вратичката и след няколко минути извадете блата.

На водна баня разбийте жълтъците и захарта, като внимавате да не се пресекат яйцата. Добавете ванилията и млякото. Бъркайте и варете крема, докато се сгъсти. След като изстине, разбъркайте с маслото.

Блатът се прехвърля в подходяща форма за торта и се заглажда с лъжица, за да покрие формата навсякъде. Отгоре се разпределя кремът и се украсява със сметана.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар