Маслен крем с течен шоколад

15/07/2012
Шоколадка
отШоколадкаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 144
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото добре и добавете към него пресятото какао със захарта на части при непрекъснато разбиване.

Добавете сухия белтък (meringue powder) и солта и продължете да разбивате за още 1 мин. Следва да добавите прясното млякото, ликьора, ванилията.

Започнете да добавяте леко разтопения и охладен течен шоколад, направен на ганаш с разбитата сметана - разтопете леко шоколада, оставете да се охлажда и през това време разбийте на пухкав сняг сметаната.

Смесете внимателно студения шоколад със сметаната и след това получения ганаш разбъркайте на части към крема.

Количествата за крема са много, защото се използва за големи торти. При нужда може да намалите количествата на половина.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 6
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар