Ezine.bg»Рецепти»Салати»Салата Гастроном

Салата Гастроном

Fat BertaFat Berta
Джедай
355700502k
Салата Гастроном1 / 2
13/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • домати - 1 брой
  • краставици - 1/2
  • кашкавал - 100 г
  • шунка - 100 г
  • чушки - 1/2 червена пиперка
  • яйца - 1 брой сварено
  • крутони
  • лук - 1/2 глава червен
  • маруля - 2 - 3 листа
  • ядки - 1 - 2 с.л. кедрови или слънчогледови
  • за соса
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • майонеза - 1 с.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и подсушете всички зеленчуци. Нарежете на ситни кубчета домата, кашкавала. Лука нарежете на полумесеци, краставицата - на кръгчета, яйцата на четвъртинки или осминки. Шунката нарежете на тънки ленти, както и чушката.

Накъсайте в голяма чиния марулята. Добавете доматите, лука, кашкавала, яйцата, крутоните и отгоре подредете лентите шунка и чушки. Поръсете с кедровите ядки. По периферията на чинията наредете кръгчета краставици.

Разбийте всички съставки за соса и подправете с малко сол и черен пипер. Поднесете соса на на 2-3 места върху салатата.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: