Чешки пържени кюфтета

15/08/2017
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо392
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 250 г микс с говеждо, смляно
  • белтък - 1 бр.
  • лук - 1 парче
  • чесън - на вкус
  • брашно - 1 лъжичка
  • хляб - 30 г
  • галета - 2 с.л.
  • черен пипер - смлян
  • сол
  • майорана
  • масло - за пърженето
  • за овалване
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • брашно
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хляба, който трябва да е стар, начупете на парченца, намокрете, отцедете леко и бъркайте с каймата, белтъка, скълцания лук, счукания чесън. Добавете и брашното, галетата, подправките и сол на вкус. Сместа се омесва хубава с 2 с.л. вода.

За панировката разбийте яйцето с млякото.

Оформете от сместа плоски кюфтета и ги овалвайте в брашно, млечно-яйчената смес и галета. Изпържете ги от двете страни в олио.

Поднесете готовите кюфтета със салата по избор или картофено пюре.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар