Сармите на Майстора

11/08/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор3762293
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 274
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете на дъното на намазнен глинен гювеч няколко дебели листа кисело зеле.

Телешкото, свинското и пилешкото нарежете на хапки. Разпределете ги в три отделни купи. Във всеки съд разпределете нарязания на полумесеци лук на равни части.

Пилешкото овкусете със сол, черен, червен пипер, малко чубрица, 2 с.л. олио и добре объркайте.

Телешкото овкусете с черен пипер и червен пипер, без сол, 2 с.л. олио и пак добре объркайте, за да се овкуси. Свинското месо също се овкусява с черен и червен пипер, кимион, сол, 1 с.л. олио и се обърква.

3-те вида месо се слагат в хладилника за 30 минути до 1 час, за да се овкусят. През това време нарежете наденицата на хапки, бекона - на филийки и гъбите на ситно.

Във всеки разстелен зелев лист (по-голям) сложете по няколко хапки от всеки вид месо, като слагате и резенчета лук, малко от гъбите, малко от наденицата.

Завиват се едри сарми стегнато и се редят в гювеча. Помежду им се слагат филийки бекон. Сложете в гювеча дафиновия лист, залейте с виното, още малко олио и вода, толкова, че да покрие половината от сармите.

Похлупете гювеча и пъхнете да се пече на 200 градуса за около час. Намалете фурната на 150 градуса и оставете сармите на Майстора да се пекат за още 4 часа. Получават се около 10 големи сарми.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар