Разядка с яйца

Fat BertaFat Berta
Джедай
355697502k
Разядка с яйца1 / 2
14/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • яйца - 5 сварени
  • кашкавал - 100 г настърган
  • ементал - 80 г настърган
  • шунка - 150 г нарязана
  • сирене - 120 г натрошено
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата, изстудете ги и ги обелете. Натрошете ги с решетъчна лъжица и добавете сиренето.

Загрейте олиото в малък тиган и запържете за секунди скълцания чесън, докато леко покафенее по краищата.

Добавете сместа с яйцата и сиренето и разбъркайте за 1 минута.

Снемете от котлона и оставете да се охлади. Добавете настъргания кашкавал, ементал и нарязаната ситно шунка.

Овкусете със сол и черен пипер и поднесете разядката с яйца в чинийки или върху пълнозърнест/ръжен хляб.

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Севдалина
Севдалина
Супер идея! Винаги за Великден се боядисват повече яйца и остават много. И аз винаги се чудя какво да ги правя, така че това е добро предложение.
04.05.2013 17:25
2