Бисквитено парфе

12/07/2012
Валена
отВаленаНовак
"Заключете хладилника, че докато се обърнете и трохичка няма да е останала от тези вкусни парфета "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 853
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 500 - 600 г
  • бисквити - 10 броя обикновени
  • ванилия - 2 прахчета
  • сладко - 1 малко бурканче по избор (с цели плодове)
  • желатин - 2 бр.
  • захар - 6 - 8 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете бисквитите в блендер или кухненски робот, докато станат на трохи. Смесете ги и ги разбъркайте с киселото мляко, захарта, ванилията и ситно нарязаните плодове от сладкото.

Разтворете предварително желатина в около 100-150 мл вода, разтопете го леко на водна баня и го излейте към крема на тънка струйка. Бъркайте енергично до получаване на гладка смес.

Сипете сместа в една голяма форма или в повечко малки. Сложете в хладилник, за да се стегне. След няколко часа бисквитеното парфе е готово за консумация.подобни рецепти тук
5 5
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар