Конфитюр от тиква

21/07/2011
от РениНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6 бурканчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 112
  • Преглеждания за месеца128
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитата и нарязана тиква се държи във варно мляко около 2 часа.

Кипва се захарта с равно количество вода. След като ври 20 мин. се пускат измитите от варното мляко парчета тиква. Добавяме и канелата.

Конфитюрът ври докато сиропът се сгъсти като за сладко.

Изстудява се набързо.
подобни рецепти тук
5 2
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Любопитка
Любопитка
19.10.2013 16:28
И аз искам да питам как се прави варна вода и от къде да се намери вар?
5
0
Нели Михова
Нели Михова
12.09.2011 19:45
Искам само да питам, варно мляко точно какво значи. Вар разредена с вода ли ?
6
0

Виж всички коментари или напиши такъв