Пилешка запеканка

11/07/2012
Дебелата Бертаот Дебелата БертаНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 232
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 пиле
  • пилешки дробчета - 500 г
  • гъби - 10 броя големи
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • яйца - 4 броя
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • кашкавал - 1 ч.ч настърган
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • майорана - 1 ч.л.
  • салвия - няколко листа
  • сол
  • бял пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилето и дробчетата да се сварят до готовност, като във водата добавите 1 дафинов лист, салвията и няколко зърна черен пипер. Ако дробчетата са готови преди пилешкото, извадете ги с решетъчна лъжица.

Свареното пиле оставете да изстине и го обезкостете, като премахнете и кожата. По желание може да използвате и нея. Нарежете или накъсайте пилешкото на дребни парченца заедно с дробчетата.

Скълцайте гъбите ситно и ги задушете в сгорещеното масло заедно със скълцания лук. В подмазнена тава смесете пилешкото месо, дробчетата, лука и гъбите и ситно нарязания магданоз, майораната и малко сол, черен и бял пипер.

Разбийте яйцата с киселото мляко, добавете кашкавала и още малко бял пипер на вкус. Сипете заливката върху пилешкото. Сложете да се изпече в предварително загряна на 200 градуса фурна до готовност.подобни рецепти тук
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар