Гъбен сос с бекон

12/08/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Не се притеснявайте за месото, този гъбен сос с бекон ще се погрижи за него вместо вас "
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 349
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • сос - 1 ч.ч. от печено
  • доматен сок - 1/2 ч.ч.
  • бульон - 1/2 ч.ч. гъбен
  • бульон - 1/2 ч.ч. силен говежди
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • бекон - 100 г
  • гъби - 5 - 6 броя
  • масло - 15 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете виното и гъбения бульон в тенджерка и сложете да се варят, докато течността се изпари с 1/3 от обема си.

Добавете 1 ч.ч. сос, останал от печенето на месо, доматения сок, говеж­дия бульон и черен пипер.

Разбъркайте и оставете сосът да се вари на тих котлон за 10 минути.

Добавете ситно скълцания бекон, предварително запържен на сух тиган за кратко, както и скълцаните гъби, задушени в масло отделно.

Доварете соса за 5 минути и накрая овкусете със сол и по желание черен пипер.подобни рецепти тук
5 2
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар