Хумус с авокадо

11/07/2012
Dark Angel
отDark AngelНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 506
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

  • нахут - 300 г пресен
  • авокадо - 1 брой
  • сусамов тахан - 4 - 5 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • лимони - сок от 1 лимон
  • вода - 100 мл от варенето на нахута
  • чесън - 5 скилидки или на вкус
  • сол
  • черен пипер - смлян
  • червен пипер - 2 - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута за 1 нощ във вода, като смените водата по не веднъж.

След това сложете да се свари с капки олио, докато люспите се отделят и е готов. Изплакнете под студена вода, като запазите 1 ч.ч. от бульона.

Почистете авокадото и го нарежете. Към нахута, добавете 100-150 мл от водата, сусамовия тахан, зехтина, лимоновия сок, скълцания чесън и пасирайте всичко продължително, докато се хомогенизира.

След това пасирайте с авокадото, малко сол, черен и червен пипер на вкус.подобни рецепти тук
5 2
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар