Ризото с ягодово сладко

09/07/2012
А. Борисова
отА. БорисоваНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо934
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените и измити ягоди нарежете ситно. Разбъркайте ги със 150 г захар и сложете да се варят на загрян котлон за 15 минути, като от време на време разбърквате.

Изплакнете ориза в няколко води и го отцедете. Сложете го да се вари до полуготовност с 2-те ч.ч вода. Долейте част от прясното мляко и оставете да се вари на слаб котлона.

Щом оризът поеме цялата течност долейте още мляко и така, докато свърши и оризът се свари напълно. Най-накрая разбъркайте с останалата захар и ванилията.

Разсипете ориза в купички и отгоре разпределете от ягодовото сладко. Сложете в хладилник да се стегне и поднесете ризотото с ягодов сладко добре охладено.подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

мария
мария
01.11.2013 18:20
аз на това му викам мляко с ориз или сутляш, а ризото е съвсем друго нещо.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв