Виенски хлебчета

09/07/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Това не са обикновени хлебчета, а виенски и трябва да ги опитате, за да разберете за какво става дума "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции16-20 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 433
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг2,2 от 5

Необходими Съставки

  • мая - 5 г суха или 15 г прясна
  • вода - 300 мл топла
  • брашно - 600 г
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 2 белтъка

Начин на приготвяне

Разтворете маята в 60 мл топла вода. След това долейте останалата вода, разбъркайте със захарта и около и 200 г брашно. Отново разбъркайте добре и прибавете солта и мазнината.

Отделно разбийте белтъците с щипка сол на сняг и добавете внимателно към тестото. Добавяйте останалото брашно и замесете постепенно еластично тесто.

Оформете го на топка прехвърлете го в намазнена купа и го намажете с олио отгоре. Покрийте с кърпа и оставете да втаса на топло до удвояване на обема.

От втасалото тесто оформете 16-20 гладки топки. Подреждайте ги в тава с хартия за печене на разстояние една от друга. Отново покрийте и оставете да втасат.

След това ги намажете с разбит жълтък и ги сложете да се пекат в предварително загряна на около 220 градуса фурната на 220.

Добре е да сложете в печката и огнеупорен съд с вода. Печенето на виенските хлебчета отнема около 20-25 минути - докато бухнат много добре и придобият златист цвят.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 0
4 1
3 1
2 2
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар