Агнешки котлети с вино и розмарин

09/07/2012
от фифиНовак
"Романтика в чиния "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 164
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,7 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 10 - 12 котлета
  • лук - 1 голяма глава кромид
  • олио
  • соев сос - на око
  • червен пипер
  • черен пипер
  • бял пипер
  • розмарин - 2 стръка пресен или сушен
  • сол
  • червено вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От предната вечер добре натрийте агнешките котлети със сол, черен-, червен- и бял пипер. Подредете ги в малка тавичка, поръсете с остъргана и стрита клонка розмарин.

Покрийте ги с лука на филийки и залейте със соев сос на око и малко олио. Притиснете леко с пръсти. Покрийте тавата и сложете котлетите да се овкусяват за през нощта.

След това подредете котлетите и всичко в тавичката в нова по-голяма подмазнена тава. Сложете стръка розмарин и налейте виното. Покрийте тавата с фолио.

Сложете агнешките котлети с розмарин и вино да се пекат в загряна фурна на 200 градуса за около 1 час и 10 минути. Махнете фолиото и запечете до готовност.
подобни рецепти тук
5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар