Чесън в оцет

19/05/2009
от ЖивкаНовак
"Знаете как е - традицията повелява да се яде чесън - за здраве и за да държите надалеч недоброжелатели!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 321
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • чесън – 2 кг
  • оцет – 1 л
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С кипяща вода попарваме младия чесън, като внимаваме да не омекне.

Изцежда се, нарежда се в буркани и се залива с оцет и сол на вкус.

Бурканите се затварят и се държат на хладно място.
подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

пепа
пепа
18.12.2010 16:06
И аз имам един въпрос - трябва ли да се варят бурканите с чесъна и след това да се обръщат с капачката надолу и да преседят 3 дена така, по принцип така се правят повечето зимнини ?
0
0
Аййй
Аййй
05.01.2014 18:57
След като пише да се попари и да се внимава да не омекне-значи не се стерилизира но може да се обърне с капачката надолу!Пепо,ти тъпа ли си или си разсеяна?
0
0
elena
elena
16.08.2009 17:55
Имам един въпрос. Трябва ли да се обелва чесънът?
0
0
Аййй
Аййй
05.01.2014 19:00
И ти си като Пепа!
0
0
Аййй
Аййй
05.01.2014 18:59
Не се обелва а се попарват главите цели!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв