Печена риба по сицилиански

02/08/2017
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо124
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • бяла риба - 4 филета
  • зехтин – 3 с.л.
  • лук – 1 глава
  • домати - 4 бр.
  • карамфил – 2 бр.
  • маслини – 8 бр. зелени
  • каперси – 1 с.л.(може да се заменят с кисели краставички)
  • магданоз – 1 с.л.
  • целина – 1 резен
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако рибата има кожа, я отстранете. Подредете филетета на един ред в подмазнена тава.

Загрейте зехтин в съд на котлона и запържете нарязания лук, докато добие златист цвят, и добавете предварително попарените, обелени и нарязани домати.

Овкусете с карамфилчетата и сол и оставете да се задушава, като разбърквате от време на време.

Накрая добавете каперсите, целината, маслините, магданоза и черен пипер.

Залейте рибата със соса и сложете да се пече под капак за около 25 минути в предварително загряна фурна.

Поднесете ястието направо с тавата върху масата, докато е още горещо.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар