Чушки по пиемонтски

02/08/2017
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо98
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • чушки - 2 жълти + 2 зелени, широки
  • домати - 4 бр. зрели
  • сардини - 4 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • краставички - 1 стерилизирана, може и магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всяка чушка разрежете на половинки и ги почистете от дръжки и семки.

Доматите попарете, обелете и нарежете на четвъртинки.

Рибките намачкайте и ги разбъркайте със скълцания ситно чесън и зехтина.

Подредете чушките в намазнена тава и във всяка сложете по 2 четвъртинки домат, залейте с малко зехтинена смес и изпечете в предварително загряна фурна на умерена температура за около 30 минути - не ги препичайте, защото чушките трябва да останат леко твърди.

Така приготвените чушки по пиемонтски се поднасят студени и се гарнират с кисела краставичка или магданоз.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар