Телешко с гъби

08/07/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3762293
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 228
  • Преглеждания за месеца1022
  • Преглеждания за седмицата372
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 400 г телешко филе
  • лук - 1 връзка пресен и 1 глава кромид
  • чесън - 5 скилидки
  • гъби - 300 г
  • домати - 2 броя, пресни или от консерва
  • червен пипер
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте добре телешкото и нарежете на тънки жулиени. Овкусете ги добре с черен пипер и кимион. Загрейте малко мазнина и сложете месото да се запържи равномерно.

След това прехвърлете телешкото в йенска тава с капак.

В същата мазнина задушете скълцания зелен и кромид лук, а след като омекне добавете сито нарязания чесън, гъбите и разбъркайте. Намачкайте добре доматите или ги пасирайте.

При лука и гъбите добавете черен и около 1 с.л. червен пипер, като веднага след това добавите и доматите. Посолете на вкус, добавете кимиона и залейте месото в йенската тава.

Сложете капака и пъхнете да се пече в предварително загрята фурна на 250 градуса за около 1 час и 30 минути.подобни рецепти тук
5 6
4 3
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Диана
Диана
11.09.2013 22:20
Сполучлива рецепта
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв