Парена туршия

08/10/2015
Боряна
отБорянаНовак
"Хрупкава парена туршия, която всяка домакиня ще сложи с гордост на трапезата си!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо38 115
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • чушки - 10 кг. червени
  • сол - едра 600 г
  • оцет - 3 л.
  • олио - 250 г
  • дафинови листа - 15 г
  • бахар - 15 гр.
  • черен пипер - 15 г
  • мед - 2 с.л.
  • хрян - 4 корена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват и дръжките им се отрязват.

Кипва се марината от вода и оцет в съотношение 1:3. Пускат се подправките, солта и олиото.

Чушките се пускат във врящата марината, като остават там 1 – 2 мин. , докато променят цвета си към оранжев. Оставят се да изстинат.

Нареждат с е в буркани, като се слага малко парче хрян. Заливат се със студена саламура.

Варят се 5 мин.
подобни рецепти тук
5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар