Парена туршия

08/10/2015
от БорянаНовак
"Хрупкава парена туршия, която всяка домакиня ще сложи с гордост на трапезата си!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19 919
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4,7 от 5

Необходими Съставки

  • чушки – 10 кг. червени
  • сол – едра 600 г
  • оцет – 3 л.
  • олио – 250 г
  • дафинови листа – 15 г
  • бахар – 15 гр.
  • черен пипер – 15 г
  • мед – 2 с.л.
  • хрян – 4 корена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват и дръжките им се отрязват.

Кипва се марината от вода и оцет в съотношение 1:3. Пускат се подправките, солта и олиото.

Чушките се пускат във врящата марината, като остават там 1 – 2 мин. , докато променят цвета си към оранжев. Оставят се да изстинат.

Нареждат с е в буркани, като се слага малко парче хрян. Заливат се със студена саламура.

Варят се 5 мин.
подобни рецепти тук
5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар