Печено пиле с ароматна коричка

05/07/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 827
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното пиле добре осолете навсякъде. Накиснете го в съд с вода, която го покрива и го сложете в хладилника за 3 часа. След това оставете много добре да се отцеди.

Разбийте заедно портокаловия сок, малко сол, черен и червен пипер, както и къри и накрая зехтина или олио. Намажете обилно пилето с помощта на четка. Оставете да се маринова за 1 час.

Прехвърлете го в тава за печене, която предварително сте подмазнили. Намажете го още веднъж с марината и долейте 100 мл топла вода в тавата.

Сложете пилето да се пече в предварително загряна фурна до готовност. От време на време го мажете с маринатата и го поливайте със соса от тавата.подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар