Студен Рататуй

03/07/2012
от ВаленаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 057
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4,8 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Почистете патладжаните и ги нарежете на кубчета. Посолете ги добре и оставете да се отцедят от горчивия сок. След това изплакнете под течаща вода и подсушете.

Чушките, тиквичките и доматите нарежете на кубчета, а лука и чесъна - на филийки. Сложете всички зеленчуци в тенджера с дебело дъно и овкусете с малко сол, черен пипер и зехтина. Сложете капака и оставете да се готвят за 30 минути на средно силен котлон. На няколко пъти разклащайте съда.

На 15-тата минута добавете с накъсания на малки парченца босилек, маслините и каперсите. Готовия Рататуй снемете от котлона и добавете при нужда още сол и черен пипер на вкус. Оставете Рататуя да изстине напълно в хладилник преди да поднесете.
подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар