Тортили

26/07/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо185
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със содата и малко сол. Оформете кладенче, сипете зехтина и постепенно започнете да сипвате малко топла вода.

Замесете меко и еластично тесто, разделете на 12 топчета и ги покрийте с кърпа. Оставете да починат 20-тина минути.

Разточете всяко топче на питка и запечете в сух тиган с дебело дъно, докато видите, че започват да се появяват мехурчета. Обърнете от другата страна и печете отново до поява на мехурчета.

Всяка тортиля леко се напръсква със зехтин. Наредете тортилите една върху друга, за да се задушат добре.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар