Патладжани бюрек

08/08/2017
"Вярвате ли в любовта от първата хапка или да ви приготвим още една порция патладжани гювеч "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо926
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • патладжани - 1 кг
  • олио - 1 к.ч.
  • сирене - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • магданоз - 1 с.л. ситно нарязан
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните и ги нарежете по дължина на филийки. Посолете и ги оставете да се отцедят от горчилката за 30-тина минути.

След това ги измийте и подсушете, оваляйте ги в брашното и запържете от двете страни.

Направете плънка от натрошеното сирене и 2 яйца, черен пипер на вкус и ситно нарязания магданоз. Намажете с тази смес половината от патладжаните, покрийте с останалите.

Оваляйте получения патладжан бюрек в брашно, потопете в останалите яйца и пържете в сгорещена мазнина до готовност.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар