Катми с мляко

29/07/2017
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър787589581
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо614
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Претрийте маята със захарта и я разтворете във водата. Прибавете брашното и солта, забъркайте тесто, което е с консистенция на боза. Оставете го на топло да втаса.

След това с черпак сипвайте от сместа равномерен пласт върху сгорещен сач, който постоянно мажете с разтопено масло и разбития жълтък. Изпечете катмите и от двете страни до порозовяване.

Наредете готовите катми в дълбока намаслена тава, като всяка една ръсите с леко подсолена вода и я намазвате с масло.

Оставете катмите да изстинат и ги залейте с горещото мляко. След като набъбнат добре ги нарежете и поднесете.подобни рецепти тук
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар