Обикновени курабийки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Обикновени курабийки1 / 2
20/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
40-50 бр.
"От нас да знаете няма нищо обикновено в тези курабийки - това са сладките на нашето време"

Необходими Продукти

  • мазнина - 200 гр.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 500 гр.
  • кисело мляко - 250 гр.
  • сода - 1 к.л. амонячна
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • лимони - 1 бр.
  • орехи
  • брашно - 1 кг.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата, като отделим един жълтък. По малко добавяме мазнината, а след това и киселото мляко.

Към пресятото брашно се прибавян двата вида сода. Замесваме не много твърдо тесто. От него оформяме топки с желана от нас големина.

Нареждаме ги в тава, намазана с мазнина. Намазваме ги отгоре с отделеният в началото жълтък. Лепят се с ядки или захар. Печем в умерена фурна.

Поднасят се след като са престояли няколко часа.

Рейтинг

4.1
55
41
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Бистра
Бистра
Така, като чета ми приличат на"войнишките курабийки" или "бабините курабийки" - или греша?
28.09.2013 12:13
1