Обикновени курабийки

20/12/2012
Райна
отРайнаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции40-50 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 000
  • Преглеждания за месеца154
  • Преглеждания за седмицата26
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • мазнина – 200 гр.
  • яйца – 4 бр.
  • захар – 500 гр.
  • кисело мляко – 250 гр.
  • сода – 1 к.л. амонячна
  • сода бикарбонат – 1 к.л.
  • лимони – 1 бр.
  • орехи
  • брашно – 1 кг.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата, като отделим един жълтък. По малко добавяме мазнината, а след това и киселото мляко.

Към пресятото брашно се прибавян двата вида сода. Замесваме не много твърдо тесто. От него оформяме топки с желана от нас големина.

Нареждаме ги в тава, намазана с мазнина. Намазваме ги отгоре с отделеният в началото жълтък. Лепят се с ядки или захар. Печем в умерена фурна.

Поднасят се след като са престояли няколко часа.
подобни рецепти тук
5 5
4 1
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Бистра
Бистра
28.09.2013 12:13
Така, като чета ми приличат на"войнишките курабийки" или "бабините курабийки" - или греша?
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв