Говеждо месо, печено по модата

21/07/2017
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaЧирак2675080
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо92
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • говеждо месо - 500 г от задната част
  • сланина - 20 г
  • масло - 30 г
  • мас - 30 г
  • бяло вино - 1/2 ч.ч. (100 мл)
  • телешко краче - 1 парче
  • морков - 1 бр.
  • лук - 6 малки главички
  • магданоз
  • мащерка
  • дафинов лист
  • карамфилче - 1 бр. малко
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо начукайте месото, а след това го шпиковайте с малки парченца сланина.

Загрейте мас в подходящ тиган и запържете говеждото равномерно от всички страни. След това добавете при него маслото, парчето от телешко краче и всички нарязани зеленчуци - моркови, лук, сол, черен пипер. Добавете подправките (мащерка, дафинов лист, магданоз и карамфилче), завързани заедно на вързопче.

Долейте виното и чаша вода и сложете капака. Пъхнете съда в слаба фурна и печете до пълна готовност.

Преди да сервирате говеждото, махнете част от мазнината на соса и вързопчето с подправки.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар