Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хлебчета»Питка с брашно от лимец

Питка с брашно от лимец

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Питка с брашно от лимец1 / 3
19/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Всичко, в името на хората, които обичаме, затова и питката този път е с брашно от лимец"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 500 г
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 1 пакетче суха (11 г)
  • захар - 1 щипка
  • тиквени семки - 4 с.л. сурови
  • мазнина - за тавичката
  • вода - 300 мл топла
  • сусамово семе - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и оформете кладенче в него. Сипете вътре солта, захарта, маята и водата. Замесете гладко тесто и го покрийте с кърпа за 30-тина минути.

Щом удвои обема си, го премесете с тиквените семки, сложете го в намаслена това и отавете да втаса повторно, отново завито с кръпа.

Поръсете питката със сусамови семена по желание и печете в умерено загрята фурна до готовност.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: