Лека плодова торта

25/06/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 968
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

  • блатове - 3 готови
  • за крема
  • сметана - 300 мл готварска + 200 мл сладкарска + 200 мл заквасена
  • захар - 10 с.л.
  • ромова есенция - 1 ампула
  • плодове - почистени и нарязани при нужда, по избор: ягоди, малини или др.
  • ликьор - 60 мл черешов или друг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте готварската и сладкарската сметана на сняг, като към готварската добавите и захар.

След това разбийте заквасената отделно и разбърквайки я прибавете към другите 2 вида сметана.

Добавете ромовата есенция и пак леко разбъркайте.

Сложете първия блат в подходящ поднос. Разтворете ликьора в още 140 мл вода и сиропирайте леко.

Разпределете плодове и намажете с крема, следва втори блат по същата схема и накрая намажете цялата торта с крем.

Направете украса от плодове и шприцовайте розички крем по желание.подобни рецепти тук
5 9
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар