Яфа сладкиш

09/07/2017
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции14
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо223
  • Преглеждания за месеца222
  • Преглеждания за седмицата77
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • за 1 блата
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 12 с.л.
  • прясно мляко - 12 с.л.
  • олио - 12 с.л.
  • брашно - 12 с.л. смесено с малко бакпулвер
  • за крема
  • захар - 150 г
  • вода - 100 мл
  • конфитюр от кайсии - 6 с.л.
  • портокали - 1 замразен, настърган
  • шоколадов кувертюр - 100 г
  • желатин
  • фъстъци - печени, може и бадеми
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвят се 2 блата.

За единия разбийте яйцето със захарта, след което добавете прясното мляко, олиото и пресятото брашно с бакпулвера.

Сипете сместа в подмазнена тава и го изпечете в умерено загрята фурна. По същия начин и със същите продукти пригответе и втория блат.

Сварете сироп от захарта и водата. След като изстине, добавете конфитюра от кайсии и предварително натрошения 1 блат, както и портокала.

Тази смес разстелете върху втория блат и залейте с разтопен шоколад.

Забележка: Към пълнежа на торта по желание се добавя желатин и смлени ядки.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар