Бяла орехова торта

07/07/2017
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо73
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете да разбивате 4 белтъка, докато се сгъстят и постепенно добавете 250 г пудра захар. Загладете сместа в намаслена форма и сложете на 150 г да се суши във фурната за около 1 час. По този начин направете и втория блат.

Разбийте жълтъците с млякото и кристалната захар и варете на водна баня и докато сместа е гореща, добавете смлените орехи.

Оставете крема да се охлади до стайна температура, а през това време разбийте мекото масло на крем. След това съединете двете смеси - трябва да са с еднаква температура, за да се получи кремът.

Вземете първи блат, намажете с 1/2 от крема и 1/2 от сметаната. Сложете втория блат и намажете с останалите крем и сметана. Направете украса с орехи по ваш избор.

Оставете бялата торта да изстине в хладилника поне няколко часа, преди да поднесете.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар