Марината за скумрия

08/07/2017
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaЧирак2785322
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо331
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • бяло вино - 500 мл
  • винен оцет - 1/4 л
  • моркови - 200 мл, нарязани на колелца
  • лук - 2 глави, на колелца
  • мащерка - 1 стрък, нарязана ситни
  • дафинов лист - 1 бр.
  • магданоз - 1 стрък, без листа
  • лютиче - нарязано
  • черен пипер - 3 зрънца счукани
  • сол
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бялото вино и оцета в подобни маринати е винаги 2:1. Смесете ги и добавете в тях морковите, лука, мащерката, дафиновия лист, лютичето, черния пипер, солта, магданоза.

Сварете маринатата и залейте веднага скумрията с нея, докато е още вряща. Варете така за 10-12 минути оставете напълно да се охлади.

Прехвърлете рибата в подходяща чиния, а около нея подредете морковчетата, лука, нарязани парченца лимон.

Полейте с няколко капки зехтин и поднесете.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар