Сьомга филе с лимонов сос

23/06/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор3762293
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 735
  • Преглеждания за месеца409
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте филетата с лимонов сок и ги поръсете равномерно със сол, черен пипер и малко смлян карамфил.

Оставете в хладилник да престоят под капак за 15 минути и през това време пригответе лимоновия сос.

За него сложете прясното мляко да се загрее заедно с настърганата лимонова кора.

Добавете натрошения бульон, лимоновия сок и разбития жълтък, като бъркате енергично на слаб котлона или за по-лесно разбивате с миксер.

Бъркайте, докато леко се сгъсти и накрая разбъркате с царевичното нишесте. Овкусете със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте със скълцан копър.

Сложете сьомгата да се изпече за кратко в сгорещен тиган с незалепващо покритие от двете страни, като сложите първо страната с кожата.

Поднесете по едно парче сьомга в чиния, полято с лимоновия сос.подобни рецепти тук
5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

noir
noir
27.03.2015 10:44
a nqkoi da mi kaje sus topeno sirene kak e
0
0
Амбар
Амбар
06.02.2014 18:07
Наистина страхотен сос , може да се прави и с портокали.Става и за пилешка пържола . Мерси .
0
2

Виж всички коментари или напиши такъв