Какаова торта

22/01/2010
от ПетяНовак
"Най-хубавият подарък за всички е домашно приготвена какаова торта "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо15 292
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • захар – пудра 450 гр.
  • захар - на око, за захарен сироп
  • брашно – 280 гр.
  • какао – 50 гр.
  • прясно мляко – 1 ч. ч.
  • бакпулвер – 1 пакетче
  • яйца – 4 бр. + 1 жълтък за крема
  • масло – 250 гр.
  • шоколад – 100 гр.
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме на пяна яйцата и захарта, като отделяме от нея 150 гр. за крема.

Смесваме брашното и бакпулвера. Прибавяме ги по малко към яйцата и захарта. Добавяме внимателно и прясното мляко. Сипваме и какаото при непрекъснато бъркане.

Получената еднородна смес изсипваме във форма, предварително намазана с масло, поръсена с брашно и печем в умерена фурна.

Гарнираме с крем, приготвен от 150 гр. пудра захар и маслото, разбити на пяна. Сместа разделяме на две. В едната част слагаме ванилия и жълтък, в другата - разтопения на водна баня шоколад.

Изпеченият блат разделяме на две части и всяка от тях сиропираме със 100 мл предварително приготвен захарен сироп. Между блатовете поставяме жълтия крем, отгоре украсяваме с кафявия крем.

подобни рецепти тук
5 5
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

василка
василка
16.12.2010 16:02
И аз като Сузи питам същото.
0
0
Сузи
Сузи
27.03.2010 17:35
1. 150 гр. пудра захар за крема, разделяме от общите 450 гр., или са допълнително
2. в продукти има 50 гр. шоколад - в приготвяне шоколада въобще не се споменава.
3. накрая се споменава сироп - колко захар, колко вода и т.н за този сироп.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв