Пилаф с гъби
02/07/2017

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отРосица СтояноваДарт Вейдър787588912
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- булгур - 350 г
- бульон - 850 мл
- гъби - 225 г микс (кладница, печурки)
- масло - 120 г
- лук - 1 глава
- зехтин - 1 с.л.
- магданоз - 1 малка връзка
- бадеми - 50 г филирани
- лешници - 50 г
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне
Нарежете лука на ситно. Загрейте половината от маслото и запържете лука докато стане прозрачен.
Сипете булгура и пържете 3 минути, като често разбърквате. Добавете бульона и щом заври, намалете котлона, похлупете съда и оставете на тих огън докато булгурът поеме течността - 10-15 минути.
Междувременно почистете и нарежете гъбите. Измийте магдноза и го накълцайте, отделете го. Загрейте зехтина в тиган и запържете гъбите. Овкусете ги със сол и пипер.
Сипете ги заедно със сока от съда при булгура, сложете капака и прдължете да варите. Сложете филираните бадеми в тиган на умерен огън за 1-2 минути, добавете и нарязаните лешници. Запечете до леко покафеняване.
Щом булгурът е напълно готов, сипете и останалото масло, ядките и магданоза. Разбъркайте и овкусете с още сол и пипер, ако е необходимо.подобни рецепти тук
Сипете булгура и пържете 3 минути, като често разбърквате. Добавете бульона и щом заври, намалете котлона, похлупете съда и оставете на тих огън докато булгурът поеме течността - 10-15 минути.
Междувременно почистете и нарежете гъбите. Измийте магдноза и го накълцайте, отделете го. Загрейте зехтина в тиган и запържете гъбите. Овкусете ги със сол и пипер.
Сипете ги заедно със сока от съда при булгура, сложете капака и прдължете да варите. Сложете филираните бадеми в тиган на умерен огън за 1-2 минути, добавете и нарязаните лешници. Запечете до леко покафеняване.
Щом булгурът е напълно готов, сипете и останалото масло, ядките и магданоза. Разбъркайте и овкусете с още сол и пипер, ако е необходимо.подобни рецепти тук