Пилаф с гъби

02/07/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо93
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно. Загрейте половината от маслото и запържете лука докато стане прозрачен.

Сипете булгура и пържете 3 минути, като често разбърквате. Добавете бульона и щом заври, намалете котлона, похлупете съда и оставете на тих огън докато булгурът поеме течността - 10-15 минути.

Междувременно почистете и нарежете гъбите. Измийте магдноза и го накълцайте, отделете го. Загрейте зехтина в тиган и запържете гъбите. Овкусете ги със сол и пипер.

Сипете ги заедно със сока от съда при булгура, сложете капака и прдължете да варите. Сложете филираните бадеми в тиган на умерен огън за 1-2 минути, добавете и нарязаните лешници. Запечете до леко покафеняване.

Щом булгурът е напълно готов, сипете и останалото масло, ядките и магданоза. Разбъркайте и овкусете с още сол и пипер, ако е необходимо.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар