Пиле Корма

29/06/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо100
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете бульона да заври. Нарежете лука и чесъна и ги запържете в сгорещеното олио за 5 минути или докато омекнат. Смесете кърито и брашното в дълбока купа.

Нарежете пилешкото месо на кубчета с приблизителна големина около 2.5 см и ги оваляйте в брашното.

Добавете месото и сместа с брашното в тигана и запържете за 3 минутки, като разбърквате. Измийте и нарежете кориандър (около 1 с.л.).

Добавете го къмм пилето заедно с горещия бульон и стафидите. Оставете сместа да заври, разбърквайки от време на време. Намалете температурата и след 10-тина минути махнете от огъня. Запечете бадемите в сух тиган. Изстискайте лимоновия сок.

Свалете готовото пилешко от котлона, добавете лимоновия сок, бадемите, киселото мляко, сметаната, сол и пипер. Загрейте отново, но не оставяйте да заври. Поръсете с кориандър и поднесете.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар